Tisdagskluringar

Datum:

Tid:

Plats: Stadsmuseets gård

Pris: Gratis

Quizza om Stadsmuseets samlingar, hjärngympa med korsord och läs gamla tidningsartiklar.

Samlingsquiz

Föremål: ”Apa”. Inventarienummer: 48671_0.

Vi har grävt bland föremålen i Stadsmuseets samlingar och hittat fynd som du nu får fundera över.

I våra samlingar finns allt från hundratals dörrar till gamla leksaker, tusentals konstverk, äldre skyltar, möbler, skolmaterial, båtar – ja till denna quiz har det verkligen varit svårt att välja ut bara några få föremål.

Gillar du antikviteter, udda saker eller känner till lite om vissa ganska kända föremål ur Stockholms historia? Då finns chans att du tar hem poäng. Eller så kommer du få kläm på nya fakta och ämnen under denna ädla tävlan. Vinnaren får välja pris i vinstlådan!

Vår antikvarie Annika Jägerholm leder quizzet som är hämtat från vårens program i Salongen. Var du med då kanske du redan kan flera av svaren eller så blir det en chans att öva minnet.

Tid: 14.00-14.45

Sommarkistan

Okänd fotograf/Aftonbladet, 1939.

I vår sommarkista hittar du korsord, bildquiz och andra klurigheter. Utmana dig själv eller en vän. Blir det alltför svårt – fråga vår gårdsvärd som sitter på alla svar! Du kan även dyka ned i gamla tidningsartiklar från tiden då Stadshuset byggdes.

Tid: 11.00–16.30

Uteservering

Foto: Mattias Ek.

På gårdens uteservering är det solsäkert mellan 11.30 och 14.30. Här kan du slå dig ner i en soffa eller en gungstol och svalka dig med hallonsoda och museets egna bakverk.

Vill du hellre avnjuta en rimmad lax i skuggan så finns gott om plats under stora parasoll eller i en vrå vid den gröna bersån. Och för de riktigt heta dagarna rekommenderas att ta en loungestol mitt på torget dit en svalkande bris ofta når.

Tillgänglighet

Gården och programmen är tillgängliga för personer med barnvagn och med rullstol.