Torsdagsberättelser

Datum:

Tid:

Plats: Stadsmuseets gård

Pris: Gratis

Lyssna på tolkningar av Stockholmsförfattares verk, hjärngympa med korsord och läs gamla tidningsartiklar.

Stockholmsförfattare i musik och sång

August Strindberg vid skrivbordet i sin bostad på Karlavägen. Foto: Axel Malmström, årtal 1901–1905.

Dyk ned i gungstolen och hör om Stockholmsprofiler som Bellman, Almquist, Strindberg och Lenngren och fria tolkningar av deras verk. Johan Theodorsson, berättare och Lena Lövdahl, skådespelare, bjuder på show med sång och musik med både hyllningar och skämt. Hör bland annat om Bellmans trassliga affärer och Strindbergs allra mest lyckade smädelser. Det finns en del att välja på …

Tid: 14.00–15.00

Sommarkistan

Okänd fotograf/Aftonbladet, 1939.

I vår sommarkista hittar du korsord, bildquiz och andra klurigheter. Utmana dig själv eller en vän. Blir det alltför svårt – fråga vår gårdsvärd som sitter på alla svar! Du kan även dyka ned i gamla tidningsartiklar från tiden då Stadshuset byggdes.

Tid: 11.00–16.30

Uteservering

Foto: Mattias Ek.

På gårdens uteservering är det solsäkert mellan 11.30 och 14.30. Här kan du slå dig ner i en soffa eller en gungstol och svalka dig med hallonsoda och museets egna bakverk.

Vill du hellre avnjuta en rimmad lax i skuggan så finns gott om plats under stora parasoll eller i en vrå vid den gröna bersån. Och för de riktigt heta dagarna rekommenderas att ta en loungestol mitt på torget dit en svalkande bris ofta når.

Tillgänglighet

Gården och programmen är tillgängliga för personer med barnvagn och med rullstol.