Foto: Danny Sivermalm.

Studio Brieditis & Evans: På resa med hantverk

Datum:

Tid:

Plats: Stadsmuseet, hörsalen plan 2

Pris: Gratis

Möt hantverkarna Katarina Brieditis och Katarina Evans och hör om ett projekt i Australien där de skapade mattor av överblivna textilier.

Studio Brieditis & Evans har nyligen varit residenskonstnärer på Australian Tapestry Workshop i Melbourne, Australien. Här invigdes också utställningen ”On-Going” där de visade textila verk från enskilda och gemensamma projekt.

I projektet ”Re Rag Rug” utmanade sig själva att under ett år skapa tolv mattor i tolv olika tekniker utan att använda vävstol – och endast av överblivna textilier som klassats värdelösa. Mattorna visar hur material från exempelvis kläddonationer, överskottslager av tyg och textilavfall utmanar till innovativa hantverkstekniska lösningar. 

I samarbete med Hantverkarna Stockholm.

Craft Week: Hantverket

3–12 oktober. Fri entré

Se modernt hantverk från Stockholm med ekon från 1930-talet.