Nobel Week Lights: Magic Carpets 2023

Datum:

Tid: Varje dag 16.00–22.00

Plats: Stadsmuseets gård, Slussen

Pris: Gratis

Under Nobelveckan kan du pröva en interaktiv ljusmatta som ändras när du rör dig på den.

I ljuskonstverket ”Magic Carpets 2023” får du följa med på en fantasifull och poetisk resa. Vi tar dig med genom en värld av färg och form i en optisk illusion, inspirerad av vetenskapens bilder och symboler.

När du rör dig på mattan ser du olika bilder på marken, som i ett gigantiskt kalejdoskop. Du kan ändra på bilderna med dina fötter. Hoppa, dansa, lek och spring!

Konstnär: Miguel Chevalier (Frankrike)

Sedan 1978 har Miguel Chevalier fokuserat på datorer som konstnärligt uttrycksmedel. Han fick tidigt en plats på den internationella scenen som pionjär inom virtuell och digital konst. Miguel Chevalier fortsätter att vara en banbrytande och betydande konstnär inom den samtida konstscenen.

Miguel Chevaliers verk är experimentella och tvärvetenskapliga. Genom referenser från konsthistorien som omformuleras med datorverktyg undersöker hans verk återkommande teman som natur och det artificiella, flöden, nätverk och virtuella städer.

Miguel Chevalier har producerat utställningar och installationer för museer, konstcenter, gallerier och offentliga platser runt om i världen. Han har tilldelats ett antal arkitekturbaserade uppdrag.

Nobel Week Lights Stockholm

Evenemanget är en del av Nobelveckans program och presenteras av Nobel Prize Museum med stöd av Stockholms stad med flera. Nobel Week Lights Stockholm är en hyllning till Nobelpristagarna och deras insatser för mänsklighetens största nytta.

Gratis

Ingen föranmälan eller platsbokning.

Tillgänglighet

Det går bra att delta med rullstol och med barnvagn.

Evenemang