Illustration av Marcus-Gunnar Pettersson från boken "Manfred blir detektiv", Rabén & Sjögren, 2022.

Korpen Manfred – Stockholms första fågeldetektiv

Datum:

Tid:

Plats: Stadsmuseet, hörsalen plan 2

Pris: 60 kr

Välkommen in i Stockholmsfåglarnas hemliga värld! Högläsning och bildvisning, korpfakta och masktillverkning i verkstaden. Passar barn i åldern 5–8 år.

Ovanpå Sagerska Palatset bor den buttra korpen Manfred, som drömmer om en livsuppgift. En dag hittar han en måsunge i stuprännan och måste hitta föräldrarna. Det blir upptakten till ett klurigt äventyr högt över takåsarna och ett helt nytt liv för Manfred.

Böckerna om fågeldetektiven Manfred och hans lilla sidekick Måses utspelas på riktiga platser i Stockholm. Spänning, humor och fantasi möter konkreta miljöer som barnen kan känna igen och utforska i verkligheten.

Under evenemanget läser författaren Eva Whitebrook själv ur ”Manfred blir detektiv”, medan illustratören Marcus-Gunnar Petterssons bilder projiceras ur boken. Därefter berättar Eva intressanta och roliga korpfakta och barnen får lyssna på riktiga korpljud. Till sist gör vi korpmasker tillsammans i verkstaden.

Tillfällen under sportlovet 2024

  • Torsdag 29 februari 14.00–15.30
  • Lördag 2 mars 14.00–15.30
  • Söndag 3 mars 14.00–15.30

Tips!

Visa upp din biljett i Stadsmuseets butik så får du 20 procent rabatt på böckerna om Manfred under sportlovsveckan.

Köp biljett

Du behöver köpa biljett till evenemanget.

  • Barn/ungdom, 60 kronor
  • Vuxen medföljer gratis