Foto: Simon Johansson.

A Familiar Place: samtal med Simon Johansson

Datum:

Tid:

Plats: Stadsmuseet, Tunnvalvet plan 0

Pris: Gratis

Möt fotografen Simon Johansson och hör honom berätta om sitt skapande.

Lyssna på ett samtal mellan Simon Johansson, 2023-års mottagare av Lennart af Petersenspriset och Anna Seidevall-Byström, utställningsproducent på Stadsmuseet. Samtalet äger rum i utställningen och inleds med en introduktion. Efter samtalet finns också möjlighet att ställa frågor till fotografen.

Motiveringen till 2023 års Lennart af Petersenspristagare Simon Johansson lyder:

”Genom vardagsnära och tidlösa bilder berättar Simon Johansson ett ögonblick i taget om en stad i förändring. Hans kamera möter blicken på stora och små stockholmare och skildrar deras livsmiljö både ömsint och humoristiskt. På ett klassiskt och respektfullt sätt, ofta i svartvita fotografier, lyfter han fram detaljer i stadens vardag som väcker förundran och värme.”

Simon Johansson är född 1963 och sedan många år verksam som fotograf. I tre prisvinnande böcker finns några av hans projekt samlade: ”Across the Bridge” (Journal, 2016), ”A Familiar Place” (Journal, 2018) och ”The Young Ones” (Journal, 2019). Han har tilldelats ett flertal stipendier, däribland Sune Jonsson-stipendiet 2022 och ställde även ut samma år på Fotografiens Hus i Oslo.

Biljettsläpp

Biljetterna släpps 10 september 10.00.

Gratis biljett

Boka gratis biljett till evenemanget.

Evenemang

Besök utställningen

När: 11 september–17 november 2024
Var: Tunnvalvet, plan 0
Fri entré

Hissramp till utställningen

Till utställningsrummet finns en särskild ingång med hissramp för rullstolar. Maxvikt 225 kilogram. Om du har en tyngre stol eller permobil kan du låna en vanlig rullstol att byta med.