David Härenstam och Minna Weurlander. Foto: Mårten Levin.

Stockholm Chamber Music: Midnattssånger

Datum:

Tid:

Plats: Stadsmuseet, hörsalen plan 2

Pris: 100–275 kr

Minna Weurlander och David Härenstam utmanar gränserna för vad kammarmusik kan vara.

Stockholm Chamber Music flyttar in på Stadsmuseet!

Kammarmusikserien avslutas med ett virtuost program där du får möta Minna Weurlander, en av Europas främsta accordeonister, i samspel med seriens konstnärliga ledare David Härenstam på klassisk gitarr.

Få instrument smälter samman bättre än gitarr och accordeon och få instrument har samma speciella klang av nostalgi, smärta, glädje och drömskhet. Historiskt lika genrefria och samtidigt lika älskade av publiken. 

Under denna konsert får vi höra verk av kända kompositörer som W.A. Mozart, Philip Glass och Astor Piazzolla, liksom specialskriven musik av Stefan Klaverdal och unika tolkningar av kompositörer som Thelonious Monk, Duke Ellington och Pat Metheny.

Minna Weurlander

Minna Weurlander föddes och växte upp i Finland men musiken förde henne till Sverige. Hon anses idag som en av Europas främsta accordeonister och arbetar med symfoniorkestrar, stråkkvartetter och teatrar i stora delar av världen.

David Härenstam

David Härenstam har efter en Advanced Diploma för Professor John Mills spelat in och medverkat på en lång rad internationellt framgångsrika skivor och medverkat i radio och TV. David är också konstnärlig ledare för två kammarmusikfestivaler och har turnerat som solist och kammarmusiker i Kina, Australien och Europa.

Konserterna möjliggörs med stöd från Region Stockholm och Längmanska kulturfonden.

Köp biljett

Du behöver köpa biljett till evenemanget:

  • Vuxen, 275 kronor
  • Barn/ungdom till och med 18 år, 100 kronor